Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Dit item is verlopen op 06-08-2016.

De gemeente Simpelveld wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid. De gemeentelijke organisatie telt 3 afdelingen: Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering.

Binnen onze afdeling Leefomgeving zijn wij op zoek naar een:

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)
(24 uur per week; beleidsveld wonen en ruimtelijke kwaliteit) 

De afdeling Leefomgeving draagt bij aan de duurzame versterking van het woon- en leefklimaat voor de Simpelveldse gemeenschap en is daarbij  gericht op het ontwikkelen, het realiseren en het beheren van (collectieve) maatschappelijke en ruimtelijke voorzieningen. De afdeling bestaat uit twee taakgroepen: taakgroep integraal beleid & regie en taakgroep beheer openbare ruimte.

De beleidsadviseur maakt deel uit van de taakgroep Integraal beleid en regie. 

Uw werkzaamheden

  • U signaleert maatschappelijke, wetgevende en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op de brede beleidsterreinen van de afdeling Leefomgeving;
  • U initieert, ontwikkelt, adviseert en geeft kaders aan ten aanzien van het te voeren gemeentelijk beleid, in het bijzonder v.w.b. het beleidsveld wonen en ruimtelijke kwaliteit. U stelt hoogwaardige beleidsnota’s, -adviezen, projectvoorstellen e.d. op en zorgt voor de uitwerking van vastgesteld beleid;
  • U bent breed inzetbaar binnen de afdeling Leefomgeving; 
  • Uw specifieke aandachtsgebied is het beleidsveld wonen en ruimtelijke kwaliteit, waarbij de nadruk ligt op beleidsontwikkeling en advisering m.b.t. volkshuisvesting, wonen en herstructurering;
  • Binnen het beleidsveld wonen ligt de komende periode focus op provinciaal, regionaal en lokaal woonbeleid, het opstellen en monitoren van prestatieafspraken met woningcorporaties, op projecten die te maken hebben met woonbeleid (denk bijvoorbeeld aan projecten rond wonen  en zorg);
  • U  participeert in diverse  samenwerkingsverbanden.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met meerjarige kennis en ervaring met betrekking tot het ‘beleidsveld wonen en ruimtelijke kwaliteit’. U hebt kennis en ervaring met (gemeentelijke) processen en een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. U kunt (keten)partners enthousiasmeren en verbinden, beschikt over overtuigingskracht, hebt een goed analytisch vermogen en kunt zaken goed initiëren en organiseren. U bent omgevingsgericht en hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. U beschikt over een afgeronde HBO opleiding met brede ervaringskennis van de genoemde beleidsterreinen en over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal 
€ 4412,- bruto per maand (schaal 10A) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Belangstelling
Beantwoordt u aan het voorgaande profiel en wilt u ons team komen versterken, stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en c.v. vóór 6 augustus 2016 naar hrm@simpelveld.nl.

Inlichtingen 
Nog vragen? 
Neem dan contact op met Pascal Cremers, afdelingsmanager Leefomgeving, tel: 045-5448353. 
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij Jaimy Hendriks / Cécile Vluggen, p&o: tel: 045-5448390/045-5448332.

De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 11 augustus 2016. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.