Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Dit item is verlopen op 11-10-2014.

De gemeente Simpelveld wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid. De gemeentelijke organisatie telt 3 afdelingen: Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering.

Binnen onze afdeling Leefomgeving zijn wij op zoek naar een:

 

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)
specifiek aandachtsveld: jeugd
Het betreft een structurele aanstelling voor 36 uur per week

 

De afdeling Leefomgeving draagt bij aan de duurzame versterking van het woon- en leefklimaat voor de Simpelveldse gemeenschap en is daarbij  gericht op het ontwikkelen, het realiseren en het beheren van (collectieve) maatschappelijke en ruimtelijke voorzieningen. De afdeling bestaat uit twee taakgroepen: taakgroep integraal beleid & regie en taakgroep beheer openbare ruimte.

De beleidsadviseur maakt deel uit van de taakgroep Integraal beleid en regie.

Uw werkzaamheden

  • U signaleert maatschappelijke, wetgevende en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op de brede beleidsterreinen van de afdeling Leefomgeving;
  • U initieert, ontwikkelt, adviseert en geeft kaders aan ten aanzien van het te voeren gemeentelijk beleid. U stelt hoogwaardige beleidsnota’s, -adviezen, projectvoorstellen e.d. op en zorgt voor de uitwerking van vastgesteld beleid;
  • U bent breed inzetbaar binnen de afdeling Leefomgeving;
  • Uw specifieke aandachtsgebied is het ‘beleidsveld jeugd’ (o.a. decentralisatie jeugdzorg, onderwijs, jeugd en jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg, kinderopvang en voor- en vroegschoolse educatie);
  • U  participeert in diverse  samenwerkingsverbanden;
  • Met de voorbereiding op de 3 decentralisaties ligt de komende periode focus op de herinrichting van het sociaal domein. U maakt deel uit van het projectteam ‘sociaal domein’, maar gaat tevens zelfstandig aan de slag als projectleider/ beleidsadviseur  decentralisatie jeugdzorg.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met meerjarige kennis en ervaring met  instellingen binnen de overheid en overige relevante diensten en instellingen op het gebied van het sociale domein. Kennis en ervaring met betrekking tot het ‘beleidsveld jeugd’ is een vereiste. U hebt kennis en ervaring met (gemeentelijke) processen en een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. U kunt (keten)partners enthousiasmeren en verbinden, beschikt over overtuigingskracht, hebt een goed analytisch vermogen en kunt zaken goed initiëren en organiseren. U bent omgevingsgericht en hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. U beschikt over een afgeronde HBO opleiding met brede ervaringskennis van de genoemde beleidsterreinen en over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden..

Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal € 4191,- bruto per maand (schaal 10A) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Belangstelling
Beantwoordt u aan het voorgaande profiel en wilt u ons team komen versterken, stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en c.v. vóór 12 oktober 2014 naar hrm@simpelveld.nl.

Inlichtingen
Nog vragen?  Neem dan contact op met Pascal Cremers, afdelingsmanager Leefomgeving, tel: 045-5448353. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij Cécile Vluggen, hrm: tel: 045-5448332.

De gesprekken zullen plaatsvinden op  27 en 29 oktober 2014.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.