Adviseur privacy en informatiebeveiliging (m/v)

Adviseur privacy en informatiebeveiliging (m/v)

Dit item is verlopen op 22-05-2018.

De gemeenten Simpelveld en Voerendaal werken op diverse gebieden samen, zo ook op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. De adviseur privacy en informatiebeveiliging zal
werkzaamheden verrichten voor beide gemeenten en zal formeel in dienst treden bij de gemeente Simpelveld en voor 0,5 fte gedetacheerd worden aan de gemeente Voerendaal. Als organisaties zijn de gemeenten Simpelveld en Voerendaal toegankelijk, kleinschalig, professioneel en attent. Wij dragen daarmee bij aan het gevoel van betrokkenheid, aan het samen bouwen aan de toekomst, aan de leefbaarheid en duurzaamheid van kernen en omgeving. We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en we zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Wij zijn binnen de afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente Simpelveld op zoek naar een

Adviseur privacy en informatiebeveiliging (m/v)


Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week, vooralsnog voor de periode van 1 jaar. De intentie is aansluitend over te gaan tot een structurele invulling.

Waarom deze vacature?

Als gemeente werken we veel met persoonsgegevens van burgers. Persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld bij de burgers voor het goed uitvoeren van de gemeentelijke wettelijke taken. De burger moet erop kunnen vertrouwen dat de gemeente zorgvuldig en veilig omgaat met deze persoonsgegevens. Daarnaast stellen wetgeving en technologische ontwikkelingen andere eisen aan de bescherming van gegevens en privacy. De gemeente wil zorgen dat de privacy gewaarborgd blijft, onder andere door maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging, transparantie en gebruikerscontrole.

Wie zoeken wij?

Heb je kennis en ervaring met het complete spectrum van privacy en informatiebeveiliging? Dan zoeken we jou!
Beheers je de vakgebieden nog niet volledig maar wil je groeien in de functie? Ook dan nodigen we je uit te reageren.
De adviseur privacy en informatiebeveiliging werkt samen met de afdelingen van beide gemeenten om tot werkbare oplossingen in de praktijk te komen. Overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en diplomatie zijn belangrijke eigenschappen. Daarnaast ben je analytisch sterk en probleemoplossend ingesteld en denk je actief mee over de optimalisatie van privacy en informatiebeveiligingsmaatregelen bij beide gemeenten.

Je werkzaamheden

De adviseur privacy en informatiebeveiliging wordt de spin in het web van onze omgang met privacy en informatiebeveiliging. Op basis van de privacy wetgeving en de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeente (BIG) draag je zorg voor een samenhangend pakket maatregelen ter waarborging van de privacy, vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie.
Wat hoort bij de functie?

  • Je stelt privacy- en informatiebeveiligingsbeleid en bijbehorende plannen op en actualiseert deze. Je coördineert en ondersteunt bij de uitvoering van deze plannen. Je houdt toezicht op de naleving van dit beleid. In dit kader registreer je relevante informatie en registreer je privacy- en informatiebeveiligingsincidenten, handelt deze af en vertaalt deze naar preventieve maatregelen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van privacy – en informatiebeveiliging en vertaalt deze in concrete acties.
  • Je initieert, coördineert en voert risicoanalyses, site surveys, PIA’s, interne audits (waaronder ENSIA) uit. In dit kader draag je zorg dat beide gemeenten voldoen aan de auditvereisten.
  • Je houdt een register van verwerkersovereenkomsten- en activiteiten bij.
  • Je onderhoudt interne en externe contacten op alle niveaus binnen je werkgebied, zo ben je voorzitter van de werkgroep informatiebeveiliging, verzorg je voorlichting en train je collega’s op het gebied van privacy – en informatiebeveiliging.
  • Je stimuleert privacy – en beveiligingsbewustzijn binnen beide organisaties en draagt zorg voor afstemming met lopende projecten. In dit kader rapporteer en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan management en bestuur over risico’s en de te nemen maatregelen.

Je opleiding, kennis en ervaring

Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau, kennis en ervaring op het gebied van privacywetgeving, informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden. Bij voorkeur heb je kennis van de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG), specialistische beveiligingstechnieken, zoals encryptie, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je hebt kennis van en ervaring met adviseren en veranderprocessen, gemeentelijke dienstverlening, technische infrastructuur en projectmatig werken incl. projectmanagement.

Competenties

Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, werkt goed samen met verschillende disciplines op verschillende niveaus. Je bent stressbestendig en koersvast zonder starheid te vertonen. Tevens ben je alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust en integer en heb je overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit.

Wij bieden

Een dynamische functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten. Het daarbij behorende salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt max. € 4.225,00 bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband en een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De betreffende functie dient nog definitief gewaardeerd te worden.

Belangstelling

Voldoe je aan het voorgaande profiel en wil je ons team komen versterken, stuur dan je sollicitatiebrief met motivatie en c.v. vóór 22 mei 2018 naar hrm@simpelveld.nl.
De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
De gesprekken zijn gepland op 28 en 29 mei 2018. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met beleidsmedewerker Bedrijfsvoering, de heer Paul Habets, 045-5448306. Voor vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij mevrouw Cécile Vluggen, coördinator concernstaf/concernadviseur (06-38150266)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.