Adviseur informatiemanagement (M/V) (36 uur per week)

Adviseur informatiemanagement (M/V) (36 uur per week)

Dit item is verlopen op 09-02-2014.

De gemeente Simpelveld wil zich in de periode tot 2015 ontwikkelen tot een goede, professionele dienstverlener en één van de toegangspoorten van de bredere overheid zijn. De klant(vraag) staat in ons handelen centraal. Van onze klanten krijgen we een goede waardering voor onze dienstverlening. Wij willen een brug zijn tussen de burgers, bedrijven, bezoekers en instellingen. Enerzijds als klanten voor publieke diensten en anderzijds als dienstverlenende organisatie. Daarvoor ontwikkelen we onze dienstverlening op lokaal niveau. Door samenwerking met (keten)partners ook op bovenlokaal niveau.

We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het implementeren van ons organisatie- en dienstverleningsconcept. Zo hebben we geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers en zijn we organisatiebreed zaakgericht en digitaal gaan werken. De eerste resultaten zijn positief. Het is nu tijd om door te pakken en onze resultaten verder te verbeteren. Daarbij zal de komende jaren het accent liggen op het doorontwikkelen van zaakgericht werken, het stimuleren van samenwerking zowel binnen de organisatie als met regionale partners en de digitale dienstverlening.

Binnen onze afdeling bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Adviseur informatiemanagement (M/V)
(36 uur per week)

Het taakveld informatiemanagement is een onderdeel van de bedrijfsvoering. Onder informatiemanagement verstaan wij de taakvelden documentaire en geografische informatievoorziening, archief, informatiebeveiliging, gegevensbeheer, digitale dienstverlening en ICT.
Informatie is een belangrijke basis en randvoorwaarde bij het realiseren van de doelen van de organisatie. Voor het taakveld informatiemanagement is het van belang om te blijven aansluiten bij de dynamische en zich continue ontwikkelende organisatie en omgeving.

Jouw profiel.
Wij zoeken een enthousiaste medewerker die een flexibele en klantgerichte houding combineert met goede communicatieve vaardigheden. De kandidaat kan goed samenwerken, is omgevingsbewust, heeft een brede ervaring in het vakgebied informatiemanagement en een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen. Hij of zij is in staat om te verbinden en een voortrekkersrol te vervullen in het ontwikkelen en beheren van onze informatiehuishouding. De kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding op het gebied van informatiemanagement of bedrijfskunde. Kennis van of ervaring op het gebied van zaakgericht werken en documentaire informatievoorziening is een pre.

Jouw werkzaamheden

  • signaleren van maatschappelijke, wetgevende, technologische en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op het beleidsterrein informatiemanagement
  • initiëren, ontwikkelen, adviseren en aangeven van kaders ten aanzien van het te voeren beleid informatiemanagement
  • advisering over vraagstukken inzake informatiemanagement: belangrijke projecten voor 2014 zijn doorontwikkeling proces- en zaakgericht werken, het opbouwen van een kwaliteitsmodel informatiebeheer en outsourcing ICT.
  • vakinhoudelijk adviseren en ondersteunen van bestuur, management en medewerkers
  • optreden als projectleider
  • deelnemen aan samenwerkingsverbanden

Ons aanbod.
Naast een zeer uitdagende functie voor iedereen, die zich net als wij verder wil ontwikkelen, 
bieden we een salaris van maximaal € 3896,- bruto per maand (schaal 10) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Jouw Antwoord!
Beantwoord jij aan het voorgaande profiel en heb je “het antwoord” op onze vraag om samen met ons informatiemanagement in onze gemeente verder te ontwikkelen, reageer dan op onze oproep en stuur je sollicitatiebrief met motivatie en c.v. vóór  9 februari 2014 naar: gemeente Simpelveld, t.a.v. p&o, postbus 21000, 6369 ZG Simpelveld. Vermeld op de envelop soll. Adviseur informatiemanagement. Of stuur je sollicitatie naar hrm@simpelveld.nl.

Jouw vragen?
Nog vragen? Neem contact op met Ger Hollands, afdelingsmanager bedrijfsvoering, tel:  045-5448309 of Ger Wischmann, beleidsadviseur informatiemanagement: tel :045-5448308. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Cécile Vluggen, p&o: tel: 045-5448332.

De gesprekken zijn gepland op 13 en 17 februari 2014. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.