Adviseur communicatie en voorlichting

Adviseur communicatie en voorlichting

Dit item is verlopen op 26-01-2022.

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”

Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven.

Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou:

Adviseur communicatie en voorlichting schaal 10 (max. salaris bruto €4.494,- per maand bij een fulltime dienstverband)

Het betreft een structurele functie voor 28 – 32 uur per week.

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

Dit is een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid als onze senior bij het team Communicatie. Wij zijn een kleine gemeente en bij een breed vak als communicatie betekent dit dat je samen met de medewerker communicatie en voorlichting actief bent in het hele communicatie werkveld van onze gemeente. Bij jouw collega ligt het accent meer op uitvoering en naast uitvoering ben jij ook gefocust op advisering en beleidsontwikkeling. Dat houdt onder meer in dat je de kartrekker bent in het ontwikkelen en implementeren van ons strategisch communicatiebeleid. Daarnaast ben je adviseur van onze burgemeester en de wethouders en schrijf je ook speeches voor hen. Als woordvoerder onderhoud je contacten met de pers. Verder organiseer je voorlichtingscampagnes, informatieavonden en andere middelen om invulling te geven aan burgerparticipatie.

Je helpt echter ook ons managementteam bij de interne communicatie, wat betekent dat je nauw samenwerkt met ons managementteam en het team HRM.

Je bent het aanspreekpunt van ons team communicatie en in die rol begeleid je ook de medewerker communicatie en voorlichting.

Wie ben je?

Wij zoeken een ‘enthousiaste teamplayer’ met een afgeronde communicatieopleiding op HBO / WO niveau. Jij houdt van je vak en je bent bijzonder creatief. Je bent ook sterk in het aanbrengen van structuur en deelnemen aan een project of zelfs een project leiden is jou toevertrouwd. Je beseft dat communicatie in de publieke sector het verschil kan maken en dat een proactieve communicatieadviseur daaraan bijdraagt. Je beseft dat dit niet altijd alleen tijdens de kantooruren kan en dat jouw inzet ook daarbuiten wordt gewaardeerd.

Gevoel voor èn het liefst ervaring in de publieke sector maakt jou een aantrekkelijke kandidaat, zeker als je al ervaring hebt bij een (vergelijkbare) gemeente. Samenwerken en een goed ontwikkelde bestuurlijke en politieke sensitiviteit zijn de toverwoorden. Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren zowel mondeling als schriftelijk. 

En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 10 van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto €4.494,- per maand bij een fulltime dienstverband.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden, een laptop en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Ad Fischer, coördinator van het team Communicatie, via telefoonnummer 06-24860003. Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met onze beleidsadviseur P&O, Tineke Mommertz, via 06-15057583.

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 17 januari 2022 te uploaden via igom.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.