Ontwikkeling Stationsomgeving Miljoenenlijn

Ontwikkeling Stationsomgeving Miljoenenlijn

Ontwikkeling Stationsomgeving Miljoenenlijn

Stationslocatie Simpelveld is de vertrek- en aankomstplaats van de Miljoenenlijn, een historische treinroute langs de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Jaarlijks komen, vertrekken en bezoeken zo’n 45.000 passagiers het nostalgische station van Simpelveld. De ambitie is om ter plekke een volwaardig verblijfsgebied te creëren, waar stad, heuvelland en buitenland elkaar ontmoeten en waar cultuur en natuur samen worden beleefd. Nieuwe verbindingen zoals de Leisure Lane en de aansluiting, via de Kalkbaan, op de Vennbahn maken de stationslocatie aantrekkelijk voor bedrijven in de (dag)recreatieve sfeer.

Dit project is een van de 15 sleutelprojecten van IBA Parkstad.Herinrichting van de Stationsstraat

In de plannen voor de stationsomgeving werken we nadrukkelijk aan het verbeteren van de directe leefomgeving. Een belangrijk onderdeel van het plan is namelijk de herinrichting van de Stationsstraat. 

Rond het station, een gebied dat nu vooral braakliggend terrein is, moet een parkachtige omgeving ontstaan. Een plek om even uit blazen en te genieten van het landschap. Dat zogenoemde spoorpark biedt toegang tot wandel- en fietsroutes in de wijde omgeving.

Spoorpark Simpelveld schetsontwerp

Hieronder kunt u het voorlopig ontwerp inzien dat eind december 2020 aan de omwonenden en betrokkenen is gepresenteerd.
Presentatie voorlopig ontwerp op youtube: