Geef onze hulpdiensten de ruimte!

Geef onze hulpdiensten de ruimte!

Dit item is verlopen op 18-01-2022.

Parkeersituatie Zonnebloemstraat leidt tot onveilige situaties

Parkeergedrag kan leiden tot onveilige situaties. In woonwijken waar de parkeerdruk hoog is, staan auto’s vaak hinderlijk geparkeerd. Zo hinderlijk zelfs dat hulpdiensten amper of niet meer door kunnen rijden. Dat bleek onlangs in de kern Bocholtz, waar de complete doorgang versperd was. De foto, die we hebben ontvangen van een oplettende bewoner, laat zien hoe gevaarlijk een smalle doorgang kan zijn. Onze Boa heeft de plek bekeken en gevraagd onze inwoners op dit soort gevaarlijke situaties te wijzen. We ontvangen regelmatig meldingen van omwonenden via overlast@simpelveld.nl. Niet alleen melden ze gevaarlijke situaties voor hulpdiensten, maar er wordt ook schade aan auto’s gemeld, ontstaan door het manoeuvreren door de smalle doorgang.

We verzoeken iedereen, als er niet voldoende plek is, zijn haar/auto te parkeren ofwel in de eigen oprit, in de garage of een stukje verderop in de straat.

Onze handhavers blijven regelmatig patrouilleren en waar nodig actie ondernemen.

Geef onze hulpdiensten de ruimte. Parkeer zo, dat hulpverlenersvoertuigen er altijd door kunnen. Want soms telt elke seconde!