Uitbreiding ISD Kompas.Wat betekent dit voor u?

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Uitbreiding ISD Kompas.Wat betekent dit voor u?

Dit item is verlopen op 11-12-2018.

De huidige gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen vormen vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Beekdaelen. 

Daarmee is ook de uitbreiding van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Kompas een feit. Naast de inwoners van de gemeenten Nuth, Voerendaal en Simpelveld gaat ISD Kompas dan namelijk ook de inwoners van gemeente Schinnen ondersteunen. Wat betekent dit voor u?

De bestuurders van de gemeenten hebben bewust voor Kompas gekozen. “Want uitbreiding biedt kansen,” vertelt Brahim Ait Mellouk, directeur van ISD Kompas. “We gaan nog beter samenwerken. Zo kunnen we de kwaliteit nog verder verbeteren en kosten besparen. Daar profiteert iedereen van.”Om ervoor te zorgen dat de uitbreiding goed verloopt, hebben de Kompas-medewerkers nauw samengewerkt met de medewerkers van gemeente Schinnen. Daarbij zijn ook alle producten (zoals bijzondere bijstand, schuldhulpverlening) en diensten uitgebreid bekeken en waar mogelijk verbeterd. Voorop stond dat de kwaliteit hoog blijft. De inwoners die Kompas nu ondersteunt, kunnen dus ook na de uitbreiding op goede ondersteuning rekenen.

Die mensgerichte aanpak staat bij Kompas centraal. Zowel wat betreft medewerkers, inwoners als bestuurders. Drie onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat Kompas op alle drie de invalshoeken beter scoort dan gemiddeld. Dat blijft ook in de toekomst het doel. Kompas blijft naar kansen en mogelijkheden zoeken om zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen of – naar vermogen – te laten participeren. Iedereen kan iets dus iedereen doet iets. Want werken loont, altijd.  

ISD Kompas, aangenaam!                                                                                                                
Inwoners van de gemeenten Nuth, Simpelveld, Voerendaal en – per 1 januari 2019 – Schinnen die (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Kompas. Kompas koppelt mensen en hun talenten aan regionale werkgevers en ondersteunt werkzoekenden bij het zoeken naar hun talenten en het nemen van hun verantwoordelijkheid op de route naar werk. Betaald werk als het kan, vrijwillig als dat (nog) niet lukt. Daarnaast ondersteunt Kompas werkzoekenden/inwoners met bijzondere bijstand en minimaregelingen.