Seniorendag-dag: woensdag 16 oktober

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Seniorendag-dag: woensdag 16 oktober

Dit item is verlopen op 15-10-2019.

Op vrijdag 11 oktober 2019 is het Coming Out Dag. 

Een recordaantal gemeenten hijsen de Regenboogvlag en organiseren (vaak samen met COC-verenigingen) activiteiten. Ook scholen, sportclubs, maatschappelijke organisaties, bedrijven, politiebureaus, provinciehuizen en ministeries doen mee.
 
Op Coming Out Dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlaggen worden op 11 oktober gehesen. Deze actie is op Twitter te volgen via #comingoutdag2019 en #regenboogvlag2019.

Regenboogvlag
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI’s. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBTI-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.
 
Het hele jaar door
De boodschap van Coming Out Dag geldt het hele jaar. In 2009 riep op initiatief van het COC de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober uit tot Nationale Coming Out Dag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBTI’s te bevorderen.

Al sinds 2008 heeft een aantal zogenaamde Regenbooggemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement van lokale bestuurders, die zich hiermee ambassadeurs tonen voor verbetering van de positie van LHBTI-medeburgers.
Meer weten? Kijk dan op http://www.coc.nl/comingoutdag2019