Natte wijkschouw rond Zandberg in Bocholtz

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Natte wijkschouw rond Zandberg in Bocholtz

Dit item is verlopen op 18-09-2019.

Het is moeilijk plannen met het Nederlandse weer. 

De wijkschouw rond de Zandberg in Bocholtz was al een keer uitgesteld vanwege de bloedhete zomer. En dinsdag 4 september viel de regen met bakken uit de lucht. Maar dat weerhield de wijkbewoners er niet van om met het college van B&W een ronde te maken door de wijk.

Er wordt te hard gereden, er zijn weinig parkeerplaatsen, in het park ligt hondenpoep en her en der hebben zowel het groen als de rijbaan en de stoep onderhoud nodig. Ook in deze wijk hebben de aandachtspunten van bewoners grote overeenstemming met andere wijkschouwen. De roep om handhaving is groot. Burgemeester Richard de Boer: “We kunnen niet op iedere hoek een BOA neerzetten. We hebben de afgelopen jaren veel verloop gehad in Boa’s omdat we ze ingehuurd hadden. Nu hebben we twee Boa’s in vaste dienst waardoor hun gebiedskennis niet verloren gaat. Daar waar dat het hardste nodig is, worden ze ingezet.” Overigens wees de burgemeester er nog eens op dat rijdend verkeer een zaak van de politie is. “Wij kunnen niet verbaliseren als mensen te hard rijden.”

Veiligheid voorop
Veiligheid staat voor de burgemeester voorop. Daarom wordt een groot deel van de wijk  een 30-km zone. Ook vrachtwagens die over de Stevenweg denderen zijn de omwonenden een doorn in het oog. Gemeente Simpelveld heeft er bij gemeente Heerlen op aangedrongen om aanvullende bewegwijzering te plaatsen op Avantis, zodat het vrachtverkeer via een andere weg naar de autosnelweg wordt geleid.

Het landbouwverkeer vormt vooral een probleem vanwege de geluidsoverlast. Die wordt onder meer veroorzaakt door twee hoge middengeleiders in de bocht Stevensweg/Steenberg. De middengeleiders zijn ooit aangelegd omdat veel verkeer de bocht af sneed. Dat leidde destijds tot zeer gevaarlijke situaties. Een middengeleider zorgt er voor dat verkeer beter op de eigen rijbaan blijft rijden. De middengeleiders gaan dus niet weg, maar de gemeente heeft toegezegd dat ze worden verlaagd, zodat het ‘gehobbel’ met luidruchtig landbouw- en vrachtverkeer vermindert.