Miljoenenlijn wint Willem Wolff prijs 2018

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Miljoenenlijn wint Willem Wolff prijs 2018

Dit item is verlopen op 16-04-2019.

Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) heeft de Willem Wolff Prijs gewonnen. 

ZLSM krijgt de prijs voor de reconstructie van een historische draaischijf op het monumentale spoorwegemplacement in Simpelveld. De Willem Wolff Prijs ondersteunt (lokale) initiatieven op het terrein van de techniekgeschiedenis onder het motto ‘men moet het verleden kennen om zicht te hebben op de toekomst’. ZLSM-voorzitter Michel Schellekens nam de prijs in ontvangst.

De jury was enthousiast over het projectvoorstel van de ZLSM. Op het emplacement in Simpelveld wordt het spoorwegmaterieel onderhouden en gerestaureerd. ZLSM wil in Simpelveld laten zien wat er komt kijken bij het exploiteren van een historische spoorlijn. Het herstel en weer in gebruik nemen van de oorspronkelijk in 1929 gebouwde draaischijf levert daaraan een wezenlijke bijdrage.

Wethouder Hub Hodinius (cultuur en toerisme) feliciteert de ZLSM van harte met deze toekenning. “De reconstructie van de historische draaischijf past helemaal in de plannen om de stationsomgeving verder uit te bouwen tot een locatie met nog meer beleving waar bezoekers langer willen verblijven.”