Is uw tuin al waterklaar? Tegels eruit,plantjes erin

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Is uw tuin al waterklaar? Tegels eruit,plantjes erin

Dit item is verlopen op 18-06-2019.

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? 

Dat kan bijvoorbeeld door uw tuin te vergroenen en af te koppelen van het vuilwaterriool. En voor sommige maatregelen krijgt u ook nog eens subsidie!

Het is steeds vaker extreem weer. En volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens die hoosbuien. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door die stenen te vervangen door planten. Dat vermindert niet alleen de overlast, het verbetert ook de luchtkwaliteit, geeft verkoeling in de zomer en vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie? 
U krijgt mogelijk subsidie als u maatregelen neemt om regenwater vast te houden in uw eigen tuin. Het gaat dan om regenwater dat nu nog vanuit uw tuin terechtkomt in het vuilwaterriool, bijvoorbeeld via een lijngoot. Uiteraard moet u ook inwoner van een Parkstadgemeente zijn. Verder hoort de tuin bij een bestaande woning (geen nieuwbouw) waarvan u eigenaar bent. En het oppervlak dat u af wilt koppelen is groter dan 20m2 af. 

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m2 (tot een maximum van 25.000 euro). 

Subsidie aanvragen
Op de website www.waterklaar.nl/parkstad  vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.