EvenementenAssistent

EvenementenAssistent

Dit item is verlopen op 05-02-2018.

Wilt u een evenement melden of aanvragen bij de gemeente Simpelveld? Vanaf 1 februari 2018 dient u dit te regelen via de EvenementenAssistent. (https://ea.impactive.nl)

Wat is de EvenementenAssistent? 
De EvenementenAssistent is een online applicatie waarmee u een vergunningaanvraag of melding kunt indienen bij de gemeente. Alle 18 Zuid-Limburgse gemeenten maken gebruik van dit systeem, waardoor er eenduidig gewerkt gaat worden. Hierdoor is het ook mogelijk om een gemeentegrensoverschrijdend evenement aan te vragen. 

De applicatie heeft als groot voordeel dat het gekoppeld is aan de evenementenkalender van de hulpverleningsdiensten. Op deze manier hebben medewerkers van de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer, GHOR en de bevolkingszorg), namens de 18 Zuid Limburgse gemeenten toegang tot alle informatie.

Hoe gebruik ik de EvenementenAssistent?
Als nieuwe organisator dient u de gehele vragenboom te doorlopen, dit kan de eerste keer wat tijd in beslag nemen. Wanneer u al eens eerder een evenement heeft aangevraagd via de EvenementenAssistent kunt u inloggen op https://eadossier.impactive.nl. U krijgt dan al uw aanvragen te zien en de status hiervan. Daarnaast heeft u het voordeel dat bij een volgende editie van hetzelfde evenement u een eerdere aanvraag als uitgangspunt kunt gebruiken. U hoeft dan alleen nog maar mutaties hierop door te voeren.

Hoe wordt mijn aanvraag afgehandeld?
Uw aanvraag wordt geheel digitaal afgehandeld. Adviezen en de uiteindelijke vergunning zullen ook in het dossier geplaatst worden. Echter zullen wij ook de gebruikelijke werkwijze, zoals u van ons gewend bent, in het begin blijven hanteren. 

Vragen? 
Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen of hulp nodig bij het invullen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Sonnenschein, via het telefoonnummer 045 – 544 83 83 of per mail: info@simpelveld.nl.