Bekendmaking - week 51

Bekendmaking - week 51

Dit item is verlopen op 27-12-2017.

Vier zorgaanbieders voor hulp bij het huishouden per 1 januari 2018.

Inwoners van de gemeente Simpelveld die via de gemeente hulp bij het huishouden ontvangen, kunnen per 1 januari 2018 kiezen uit vier zorgaanbieders. Daarmee verdubbelt het aantal zorgaanbieders in de gemeente. Het gaat om twee bestaande zorgaanbieders en twee nieuwe. Klanten die nu al hulp krijgen, zullen niets van de overgang merken.

Momenteel wordt hulp bij het huishouden geleverd door de MeanderGroep Zuid-Limburg en de Cicero Zorggroep. De twee nieuwe aanbieders per 1 januari 2018 zijn T-Zorg en Ambulante Thuiszorg. De contracten met deze vier partijen hebben in eerste instantie een looptijd van 3 jaar, tot 1 januari 2021. De aanbesteding heeft plaatsgevonden in samenwerking met de gemeenten Brunssum en Voerendaal.

Keuzevrijheid

Met de uitbreiding van het aantal zorgleveranciers per 1 januari 2018 verandert er niets voor bestaande klanten. Omdat alle huidige aanbieders ook in het nieuwe jaar actief blijven in Simpelveld, kunnen klanten er voor kiezen om alles bij het oude te laten. Voor wie wil overstappen, is er straks meer keuzevrijheid.

Meer informatie

Voor vragen kan men terecht bij het Zorgloket van de gemeente Simpelveld. Dit loket is telefonisch bereikbaar via 045 544 83 83, maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.